Ankara - Prof. Dr. A. Can Başaklar

Ankara - Prof. Dr. A. Can Başaklar



Prof. Dr. A. Can BAŞAKLAR

Çocuk Cerrahi Uzmanı
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı

Özel Uzmanlık ve Çalışma Alanları :
Çocukların ürolojik ve jinekolojik hastalıkları konusunda deneyimlidir.

Özgeçmişi :
16 Şubat 1950’de Ankara’da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini 1961-1968 yılları arasında TED Ankara Kolejinde, tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. 1975 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim dalında asistanlığa başladı. 1980 yılında uzman oldu. Askerlik görevini Gülhane Askeri Tıp Akademisinde yaptıktan sonra 1989 yılına kadar SSK Ankara Çocuk Hastanesinde Çocuk Cerrahisi uzmanı olarak çalıştı. 1989 yılında Gazi Tıp fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atandı. 1990 yılında doçentliğe, 1996 yılında da profesörlüğe yükseltildi. Halen GÜTF’de Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ve Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı başkanlığı görevlerini de yürütmekte olan Prof. Dr. A. Can Başaklar, 1997 yılından beri yarı zamanlı çalışmaktadır. Prof. Dr. A. Can Başaklar’ın bugüne kadar yayınlanmış 11 kitabı, uluslararası ve ulusal dergilerde basılmış 100’den fazla makalesi ve bir o kadar da uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş bildirisi vardır.

Üye Olduğu Mesleki Kuruluş ve Organizasyonlar :
Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği

Çalıştığı Kurumlarda Geçerli Sağlık Sigortaları :
Kamu ve Özel Bankalar için Türk Tabipleri Birliği Asgari Ücret Tarifesi Özel Sağlık Sigortaları için de TTB Asgari Ücret x 2 uygulanmaktadır.

İletişim Bilgileri :
Adres :Cinnah Cad. No.46/2 Çankaya
Ankara

Telefon :(312) 442 24 14

Ankara - Prof. Dr. A. Can Başaklar yorumları

  • Image Description
    Ali Gürdal Demir
    09.02.2010

    Merhaba doktor bey

    Şu anda 95 günlük olan kızımın doğumundan 10-15 dk sonra sağ kulak altında bir şişkinlik oluştu. Bu şişkinlik şimdi bir yumurta büyüklüğünde.

    10 günlükken Doktora götürdüğümüzde lenf bezi büyümesi ve üzerinde de sıvı olduğunu buradaki sıvnın enjekte edilerek yerine bleomisin verileceğini söyledi. Bleomisinin akciğerlere zarar verebieceğini o yüzden de 3 aylık olunca getirmemiz gerektiğini belirtti. Ben internette araştırırken OK 432 de ile tedavi olduğunu gördüm. Biz bleomisin tedavisi mi uygulamalıyız yoksa Ok 432 mi?

    Sizin özel bir muayenehaneniz var mıdır? Bu konuda birikiminiz olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olup kızımın şifasına vesile olursanız bizi çok mutlu edersiniz. Selamlar.

Top