ihya.org
saç
Zayıf saçların ilacı: Ceviz
Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Dilek Polat, kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisinin halk arasında artık daha iyi bilindiğini, bu nedenle damak zevkinin yanı sıra, birçok insanın sağlık nedenleriyle ceviz tüketmeye başladığını söyledi.
Dr. Polat, saç dökülmesine ve saçlarının yeterince canlı olmadığını düşünenlere cevizin kuru ve yaş kabuğunu önerdi. Polat, 20 tane cevizin sert kabuğunu 1 litre suda 10-15 dakika kaynatarak elde edilen suyun saç durulamasında kullanılması durumunda, saçların dökülmesinin son bulacağını belirtti.
Taze cevizin yeşil kabuğunun az suyla kaynatılması sonucu macun elde edileceğini anlatan Polat, bu macunun da saç maskesi olarak kullanılabileceğini kaydetti. Sağlıklı yaşamak ve beslenmek isteyenlerin mutfaklarından cevizi eksik etmemeleri gerektiğini ifade eden Dr. Polat, şu bilgileri verdi:''8 tane cevizi bir bardak suda 2 gün bekletin. Günde iki ceviz olmak üzere tüketin ve cevizleri içinde beklettiğiniz suyu da için, 4 günlük kür sonunda ne kadar dinlenmiş hissettiğinize şaşıracaksınız."
Baharda dökülen saçlarınızı mezoterapiyle geri kazanın
Mevsim geçişlerinde ve özellikle de bahar aylarında artan saç dökülmesinden şikayetçi olanlara Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dolar, saç mezoterapisini öneriyor: Saç dökülmelerine karşı en etkili yöntem olan mezoterapi, saç dökülmesini durdurmayı, var olan saçın kalitesini artırmayı ve yeni saç çıkışlarını aktif hale getirmeyi de sağlıyor
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dolar; saç dökülmesi ve tedavi yollarıyla ilgili bilgi verdi:
Saç dökülmesi problemi erkeklerde daha sık görülmekle beraber, hem erkek hem de kadınları etkileyen bir durumdur. Bu durum birçok faktörle ilgilidir. Başta genetik yatkınlıklar olmakla birlikte; hormonal, aşırı androjen miktarı (erkek tipi saç dökülmesi), gebelik, emzirme, menopoz dönemi, tiroit hastalıkları, şeker hastalığı, saçlı deri kan akımının zayıf olması, beslenme bozuklukları, aşırı kilo alımı ve ani kilo kaybı, uygun olmayan diyetler, vitamin-mineral eksiklikleri, bazı ilaçlar, kronik hastalıklar (kan hastalıkları, maligniteler, enfeksiyon hastalıkları vs.), saça uygulanan mekanik ve kimyasal işlemler ve psikolojik stres sayılabilir. Ayrıca saç kıran, mantar hastalıkları gibi saçlı derinin primer hastalıkları da saç kaybına neden olabilir.