Lenf sisteminin görevleri
b-İnce bağırsaklardan emilen yağ asitleri ve gliserolün dolaşıma katılmasını sağlar
c-Vücudun savunulmasında rol alır
d-Lenfositlerin oluşumu ve olgunlaşması
Lenf sisteminin görevleri yorumları

Ziyaretci
aferin kim yazmışsa güzel yazmış

Ziyaretci
süperrrrrrrr

Ziyaretci
bu kadar mı

Ziyaretci
güzel ama biraz az

Ziyaretci
bence guzel jnm dikkatli okursan az da olsa anlasiliyor jnm

Ziyaretci
bence güzel, sağolun

Ziyaretci
türkçeyi düzgün kullanalım!!!!!!!!!!!

Ziyaretci
çok güzel olmuş, teşekkürler

Ziyaretci
ne alaka

Ziyaretci
güzel ama biraz açıklanabilirdi bence lenfoasit ne?

Arif
Lenfosit kanda veya bağışıklık sisteminin doku ve organlarında (lenf bezi, dalak, timus gibi) bulunan, iltihabi hadiselerin olduğu bölgelere göç etme kabiliyetindeki hücre. Lenfoit dokular (lenfosit yerleşim bölgeleri) birincil (primer) ve ikincil (sekonder) lenfoit dokular olmak üzere ikiye ayrılır.
1. Primer lenfoit dokular: Kemik iliği (kuşlarda kursak kesesi) ve timustur.
2. Sekonder lenfoit dokular ise; dalak, lenf düğümleri ve sindirim kanalındaki epitel örtüsü altında bulunan lenfoit dokulardır.
Lenfositler primer lenfoit dokularda farklılaştıktan sonra çoğalmak üzere sekonder lenfoit dokulara göç ederler ve özel (spesifik) bağışıklık cevaplarını sekonder lenfoit dokulardan verirler. Böylece vücut, yabancı madde ve mikroplara karşı savunulur.
Lenfositler çaplarına göre büyük, orta ve küçük olarak sınıflandırılırlarsa da çapları oldukça değişkenlik gösterdiğinden bu sınıflama pek iyi değildir. Lenfositler ortalama 10 mikron çapındadırlar. Bunun yerine lenfositleri yüzey özellikleri, görevleri (fonksiyonları) ve elektron mikroskoptaki görünüşlerine göre T ve B lenfositler şeklinde sınıflamak daha uygundur. B lenfositleri antikor cevabını (salgılama şeklinde) verirler. T lenfositleri ise hücresel bağışıklık cevabında ve bütün bağışıklık cevaplarının (hücresel antikor) düzenlenmesinde rol alırlar. Her iki lenfosit türü de vazife görürken makrofajlarla yakın ilişki içindedirler.
T ve B lenfositlerinin lenfoit dokularda yerleştikleri bölgeler de farklılık gösterir. Bununla beraber her iki lenfosit tipinin de aynı ana hücrelerden geliştiği son araştırmalarda bulunmuştur.
Dinlenme halinde yuvarlak olan bu hücreler yabancı bir maddeyle (antijenle) uyarıldıklarında daha büyük, hızla bölünen ve çoğalan hücrelere dönüşürler. Bunlara lenfoblast denir. Böylece verdikleri bağışıklık cevabının daha şiddetli ve etkili olmasını sağlarlar.

Ziyaretci
çok güzel....

Ziyaretci
bence lenf sisteminin neden yag asitlerini tasıdıgını yazabilirdiniz....

Ziyaretci
lenf güzel

Ziyaretçi
gerçekten çok güzel olmusss:))))))
Lenf Dolaşımı
- Lenf Kılcalları özellikleri
- Lenf toplar damarlarının özellikleri
- Lenf sıvısı özellikleri
- Lenf düğümleri
- Lenf sisteminin görevleri