ihya.org
Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma Nedir?
Beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile çözünmesi işlemidir.
Beyazlatma işlemi ,gözenekli mineden dişin içine girmiş ve fırçalama ile çıkarılamayan renklenmeler için uygulanır. Dişlerin oluşumları esnasında meydana gelen yapısal bozukluklar ve bazı antibiyotik gruplarını uzun süre kullananlara da uygulanır. Bleaching işlemi bu tip vakaların büyük bir kısmında çok başarılı olur.
Ayrıca, diş yüzeyine bazı gıdalardan, sigara, çay, kahve gibi boyayıcı ajanlardan yapışan renklenmelerde de diş beyazlatma uygulanır.Diş temizliği yaptırdığınız halde dişlerinizin renginden memnun değilseniz yine diş beyazlatma yapılır..
Farklı renklenmeler farklı tedaviler gerektirir. Bu nedenle ne tip bir uygulama yapılması gerektiğine diş hekiminiz karar verecektir.
Neden Beyaz Dişler?
Beyaz dişler, güzel ve temiz bir giyim, saç bakımı veya doğal bir makyajla eşdeğer oranda sağlıklı , temiz ve bakımlı kişiliğin simgesidir!
Herkes için diş beyazlatma
Hemen hemen herkes daha beyaz dişlere sahip olmak ister. Fazla gülmekten çekinmek, elleriyle dişlerini gizlemeye çalışmak birçok kişinin ortak problemidir. Peki bu sorunu bu yılda bırakıp, gelecek yıla bembeyaz bir sayfa açmaya ne dersiniz? Diş beyazlatma işleminin çok kolay ve oldukça başarılı bir yöntem olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı bize yeni yıla kar gibi beyaz dişlerle girmek için kullanılan yöntemler hakkında bilgi verdi,
Herkes için diş beyazlatma;
Diş beyazlatma işlemi hemen hemen herkese uygulanabilir. Ancak diş beyazlatma işlemi için bireyin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Diş beyazlatma işleminin bilinen hiçbir yan etkisi bulunmadığını da belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı bu işlem sayesinde dişlerinizin çok kısa bir sürede, güvenli ve etkin olarak beyazlatılabildiğini belirtmektedir.
İki Yöntemde Diş Beyazlatma;
Diş beyazlatma işleminin bilinen iki yöntemi olduğunu bireylerin tercihleri doğrultusunda bu yöntemlerin uygulandığını belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı bize bu yöntemler hakkında bilgi veriyor.
Öğle Arası Diş Beyazlatma;
Pratik Diş Beyazlatma Yöntemleri
Gülümsediğinizde dişlerinizin yeterince parlak görünmediğinden endişelenip ağzınızı kapatmaya çalışmak yerine, pratik yöntemlerle dişlerinizi beyazlatmayı deneyebilirsiniz
Doğal diş beyazlatıcılar
Karbonat: Bilinen en popüler doğal diş beyazlatma malzemesidir. Dişleri beyazlatmasının yanı sıra ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları öldürür, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizler.
Sofra Tuzu: Karbonat kadar güçlü olmasa da, sofra tuzu da bilinen diş beyazlatıcılar arasındadır. Ağızdaki bazı mikroorganizmaları öldürür. Anti bakteriyel özellikleri olmasına karşın, tüm bakterileri temizlemez. Yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabındaki ödemi azaltıcı etkisi vardır.
Gliserin: Gliserinin fazla bilinmeyen anti bakteriyel etkisi vardır. Bakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu görülmüştür.
Diş beyazlatma (Bleaching)
Yıldızların Gülüşlerindeki Parıltının Sırrı
İşte starların gülüşüne sahip olmak için uygulanabilecek tedaviler ve kusursuz dişlerin sırları...
Porselen Vener;
Hemen hemen hepimizin aklına bu kadar kusursuz gülüşlere nasıl sahip oldukları, doğal dişlerinin nasıl bu kadar güzel olabildiği gelir. Oysaki onların bu kadar çarpıcı gülüşlerinin arkasında estetik diş hekimliği vardır. Starların birçoğunun sıralı olmayan, çarpık, ayrık, renkleşmiş dişleri için tercih ettiği yöntemin venerler olduğunu belirten Diş Hekimi Mehmet Zahid Kazandı porselen venerlerin dişinizin yüzeyinin çok az bir miktarda aşındırılmasıyla diş yüzeyine yapıştırılan tırnak kalınlığında ince porselenler olduğunu, bu uygulamayla bireylerin 4-7 gün gibi kısa bir süre de Hollywood starları gibi mükemmel gülüşlere sahip olunabileceğini söylüyor.
Diş Beyazlatma (Bleaching)
Modern toplumlarda bireyler dişlerinin görünümünü önemserler, hatta dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları kişide psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere sebep olabilir. Dişhekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok renk, şekil, konum bozuklukları kolaylıkla çözümlenebilmektedir. Bleaching (renklenmiş dişlerin beyazlatılması), diğer restoratif metotlara kıyasla daha ucuz, pratik ve zararsızdır.
Bleaching (Diş Beyazlatma) işlemi nedir ve nasıl yapılır?
Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayabileceği bir yöntemdir, aşamaları şöyledir:
* Hekimin ağızdan ölçü alıp, dişlerinizin üzerine takabileceğiniz ince lastik kalıpları hazırlatması,
* Hastanın kendisi için hazırlanmış özel kalıbın içerisine ilaç yerleştirerek bu kalıbı beyazlatılacak dişlerin üstüne günde en az 6 - 8 saat takması (tercihen uykuda),
* Tedavinin ortalama 1 - 4 hafta içinde sonlandırılması.